ROOSENDAAL - Een nieuw distributiecentrum op bedrijvenpark Borchwerf II in Roosendaal is goed voor 1.200 nieuwe arbeidsplaatsen. De Engelse ontwikkelaar Delin Capital Asset Management bouwt het pand van zes hectare voor een grote internationale retailorganisatie waarvan de naam nog niet bekend wordt gemaakt. In het pand worden pakketten verstuurd die op internet zijn besteld.

Bekijk ook...

Wijziging bestemmingsplan, buurt vreest logistieke 'doos' - Mogelijke ontwikkeling distributiecentrum tussen Rucphensebaan en Landerije.

De partijen hebben voor Roosendaal gekozen, omdat daar volgens hen veel kwalitatieve arbeid voorhanden is. Development Director Bart de Sitter: ,,Tijdens het ontwerp van het gebouw is continu gefocust op een aangename en kwalitatieve werkplek voor de werknemers. Er wordt een klein fortuin geïnvesteerd in een goede werksfeer met onder meer massaal veel buitenramen, een naar verhouding enorme kantine, plaatsen waar de mensen overdag buiten kunnen op terrassen, break rooms, kantoren dicht bij de werkplek zodat er voldoende communicatie is en zeer ruime locker rooms.”

Wethouder
De Roosendaalse wethouder Hans Verbraak is verheugd over het besluit om het nieuwe e-commerce distributiecentrum in Roosendaal te vestigen: ,,Roosendaal is als centrum voor logistiek en mobiliteit klaar om deze grote retailer te mogen verwelkomen die 1.200 nieuwe banen met zich meebrengt. Door deze ontwikkeling kunnen we in Roosendaal deelnemen aan de snel groeiende e-commerce economie in Europa met ook nog steeds een belangrijke rol voor de fysieke vestigingen van bedrijven.”

Directeur
Leo Welters, directeur van Borchwerf II CV: ,,Deze ontwikkeling bevestigt opnieuw dat bedrijventerrein Borchwerf II goed gepositioneerd is langs de snelweg A17 tussen Rotterdam en Antwerpen. Aan vele soorten bedrijven kunnen we per direct bouwrijpe kavels leveren.”