De bewonersavond van de Zegse Dorpsraad werd gisteravond in De Nieuwenbergh goed bezocht. Er werd over diverse onderwerpen gesproken. Met name over de bouwplannen op een stuk grond aan de Onze Lieve Vrouwestraat was het nodige te doen. 
ZEGGE - De nieuwe plannen die Thuisvester heeft met een stuk grond aan de Onze Lieve Vrouwestraat in Zegge waren gisteravond nog maar amper onthuld of er ontstond al het nodige rumoer tijdens de druk bezochte bewonersavond in De Nieuwenbergh.

Bouw
De boodschap dat de wooncorporatie de grond op de voormalige plek van café De Roode Leeuw wil verkopen om de bouw van twee woningen mogelijk te maken, kwam met name bij de oudere dorpsbewoners keihard aan.

Zij hadden zich een heel andere invulling voorgesteld van de midden in het dorp gelegen locatie. Daartoe zijn, nadat het café al in 2005 afbrandde, al voldoende pogingen ondernomen, maar Thuisvester die eigenaar is van de grond heeft het niet voor elkaar gekregen. Er was altijd wel iets.

Beperkingen
Eerst haakte de stichting Groenhuysen af toen de bouw van een voorziening voor mensen die zware zorg nodig hebben zo dichtbij leek. En vervolgens kreeg Thuisvester zelf te maken met door het Rijk opgelegde beperkingen aan wooncorporaties.

Voor Berry Hartman van Thuisvester restte daardoor gisteravond de boodschap dat zijn corporatie nu van de grond af wil. "Sociaal maatschappelijk krijgen we het niet voor elkaar en andere dingen doen wordt moeilijk. Want het is een lastige plek in het dorp om daar ook voor een goede ontsluiting van het verkeer te zorgen", zei Hartman.

Geen vrienden
Daar maakte hij geen vrienden mee. Met name de ouderen zien het terrein als dé beste plek voor grondgebonden woningen. Nu kunnen ze in hun eigen dorp geen kant meer uit, net als de jongeren die in Zegge niet meer aan betaalbare starterswoningen kunnen komen.

Lees meer in BN DeStem van woensdag 16 september